Nieuwe site & blog

Christelijke kindertheater de Regenboog

Bij een nieuwe site hoort ook mijn eerste blog en het lijkt mij een goed idee om iets over mezelf te vertellen. Ik ben Emilia, 51 jaar, getrouwd en moeder van 3 zonen en inmiddels 2 schoondochters. Zo’n 23 jaar geleden ben ik voor het eerst betrokken geraakt bij het kinderwerk van een kerk. Dat was op een woensdagmiddag, een club waar heel veel randkerkelijke kinderen kwamen. Dat heb ik vele jaren gedaan, eerst als “juf” en daarna als leidinggevende van een groep. Eén keer per vier weken was mijn groep aan de beurt en elke keer van het weer een feest. Daar heb ik stap voor stap geleerd om voor een groep te staan, om toneel te spelen en verhalen te vertellen.

Niet lang daarna ging mijn gezin en ik naar een andere kerk en ook daar kwam ik bij het kinderwerk terecht. Eerst al kinderwerker en daarna als bedieningsleider van het hele kinderwerk. We hadden een mooie groep kinderen die we leerden om een verdere relatie op te bouwen met God. We gingen op kamp, hadden super leuke afsluitdagen en zo veel meer. In die kerk kreeg ik ook de gelegenheid om een preek te houden tijdens een gezinsdienst en dat preken bleef ik doen. Later ben ik ook tienerwerk gaan doen, waar ik het prima naar mijn zin heb gehad.

En nu al weer 5 jaar het theater, eigenlijk is dat het preken en het kinder- en tienerwerk bij elkaar. Heerlijk vind ik het om elke keer op een andere locatie het liefdesverhaal van de Vader, Zoon en Heilige Geest te laten horen en zien. Het grootste compliment is altijd dat kinderen en volwassenen me vertellen dat ze weer een hele andere visie hebben gekregen op God. Hoe mooi is dat!